Monday 13 August 2012

Sushi made in Finland

Teimme muutama viikko sitten kaverini Marien kanssa sushia. En ollut aiemmin tehnyt, mutta Marie oli onneksi jo asiantuntija sushin tekemisessä:) Aloitin etsimällä sushi-reseptejä netistä ja ostin tarvikkeet sitten lähikaupan valikoiman mukaan.


Tonnikala- katkarapu- ja lohisushi 4:lle

Ainekset

200g kylmäsavulohta
Sushi astiasto 10€ Fida Niittykumpu
150g coctailkatkarapuja
1 prk tonnikalaa
majoneesia
Riisiviinietikkaa
Jasmin Riisiä
3 Merilevänoreja
1 Kurkku
1 porkkana

Lisäksi

Soijakastiketta
Wasabitahnaa

1. Valmista riisi

Keitä riisi 6:lle hengelle ohjeen mukaan. Lisää riisiviinietikkaa vähän kerrallaan kunnes maku on sopiva.
Sekoita riisiä lusikalla siihen asti että riisi notkistuu ja tahmenee.

2. Valmista täytteet
Sekoita tonnikala täyte lisäämällä tonnikalaan majoneesia kunnes täyte notkistuu. Valmista katkaraputäyte samalla tavalla. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kurkusta ja porkkanasta ohuita, pitkiä tikkuja.

3. Rullaa sushi
Alla olevassa linkissä näkyy ohjeet sushin rullaamiseen.
sushin rullaus

4. Nauti
Asettele sushi kauniisti näytille ja tarjoa soijakastikkeen ja wasabitahnan kanssa.



2 comments: