Sunday, 30 September 2012

Valentina's carrot cake

The last time I had carrot cake was in Brussels like a half year ago. And for a sweet tooth like me that's a way too long time. Today I wanted to try to make a recipe on my own and the cake was a hit. If you ask me, a perfect carrot cake is juicy, tasty and a bit bitter too. All those things came out perfectly, thanks to lemon, a lot of carrots and spices.

Söin viimeksi porkkanakakkua brysselissä noin puoli vuotta sitten. Tällaiselle herkkusuulle se on todella pitkä aika. Tänään halusin kokeilla oman reseptin kehittämistä ja kakku onnistui heti. Mielestäni täydellinen porkkanakakku on mehukas, maukas ja vähän kirpeä. Kaikki nämä asiat tulivat hyvin esille, siitä kiitos sitruunalle, isolle määrälle porkkanoita ja mausteille.

Valentina's carrot cake


3 1/2 dl Wheat flour/
Vehnäjauhoja
7 carrots/porkkanoita
2 dl sugar/sokeria
1 1/2 dl sunflower oil/ auringonkukkaöljyä
4 eggs/ munaa
35g  chopped nuts/ murskattuja pähkinöitä
10g honey/hunajaa
1 ts baking powder/leivinjauhoja
1 ts baking soda/ ruokasoodaa
1/2 tl cinnamon/ kanelia
ginger powder/ inkiväärijauhetta
one pinch of salt/ ripaus suolaa

The cover:

250g natural qwark/ maustamatonta maitorahkaa
200g cream cheese/ maustamatonta tuorejuustoa
1/2 squeezed lemon/ puserrettu sitruuna
1/2 dl sugar/ sokeria


Start by mixing all the dry ingredients together. Mix eggs, rated carrots, oil, nuts and honey and blend with the dry ingredients. Put the batter into a round shaped cake mold. Bake for 25min in 175 degrees. When the cake has cooled, mix the cover in a bowl and spread it on the top of the cake. Decorate with rated lemon skin.

Aloita sekoittamalla kuivat ainekset yhteen. Sekoita munat, raastettu porkkana, öljy, pähkinät ja hunaja ja sekoita kuivien aineksien kanssa. Laita taikina pyöreään vuokaan. Uunissa 25min 175C. Kun kakku on jäähtynyt, sekoita päällisen aineet keskenään ja levitä kakun päällä. Koristele sitruunan raastetulla kuorella.








This nutbar saved me from chopping nuts <3/
Tämä pähkinäpatukka säästi minut pähkinöiden murskaamiselta <3

Enjoy! Nauti!



4 comments:

  1. Kuulostaa herkulliselta. Pitää kokeilla. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa! Ja ohje on niin yksinkertainen että on vaikea epäonnistua:)

      Delete