Wednesday, 24 October 2012

The white house party and the black house party

Kunnallisvaalit kolkuttaa ovella! Facebookissa mielipide-erot näkyvät kannattajien kinasteluina, ja oman ehdokkaan kehumisella. On todella hienoa, että Suomessa saa lain mukaan ilmaista mielipiteen ja äänestää ilman minkäänlaista pelkoa. Myös vaalitulokset ovat todenmukaisia.

Eilen järjestettiin lukiossani vaalipaneeli johon osallistui yhteensä kahdeksan ehdokasta eri puolueista. Mielipiteet jakautuivat varsin odotetusti. Vasemmalla kannatettiin sitä, että jokainen kuntalainen saisi samat palvelut ja mahdollisuudet varoista riippumatta, vaikka veroja jouduttaisiin nostamaan. Oikealla tärkeäksi koettiin uusien yritysten perustamisen helpottamista.

Ainakin yhdestä asiasta kaikki ehdokkaat ovat samaa mieltä: yhteiskuntaoppia ja taloustietoa pitäisi lisätä lukion ja miksei peruskoulunkin oppimäärään. Olen samaa mieltä! Aika harva nuori hahmottaa suomen poliittisen mallin niin tarkkaan, että äänestäminen olisi selkeää. Myös talouden, inflaation yms. Käsittäminen ja päättäminen vaikuttaa suuresti nuorten tulevaisuuteen.

Paneelissa minua jäi vaivaamaan PS- nuorten pääsihteerin Simo Grönroosin kommentit monikulttuurisuudesta, ja kuinka se hänen mukaansa vahingoittaa suomalaista perinteikästä kulttuuria. Lähetin hänelle asiasta s-postia ja jos hän ehtii vastata niin laitan kysymyksen ja vastauksen teidänkin luettavaksi.

Tulipas vakava teksti!:) Laitankin sitten tähän loppuun amerikkalaisen hauskan videon josta kannattaa katsoa ainakin kohta. 4:33-4:45


Peace and love!

Valentina K

No comments:

Post a Comment