Wednesday, 24 October 2012

The white house party and the black house party part 2


Tässä vastaus edellisen blogitekstin http://tikustamakkaraa.blogspot.fi/2012/10/the-white-house-party-and-black-house.html kysymykseen:

Valentina Korpi
Hei! Otan sinuun yhteyttä, sillä olen - lukiossa ja mieltäni jäi vaivaamaan kommenttisi -lukion vaalipaneelissa. Aika oli kortilla, enkä ehtinyt esittää kysymyksiäni paikan päällä.
Kun puhuttiin, mistä olisit valmis leikkaamaan, jotta peruspalvelut saataisiin tuotettua, niin pidit kulttuuria ehkä "turhimpana" osa-alueena, ja sanomasi mukaan siihen ei kannata käyttää rahaa. Toisaalta loppukommentissasi tahdoit korostaa sitä, että monikulttuurisuus on turhaa ja sen toteuttaminen Suomessa pilaa Suomen perinteikästä kulttuuria.
Mielestäni nämä kaksi kommenttia ovat täysin ristiriidassa, sillä jos kunnan tehtävä ei mielestäsi ole tuottaa kulttuuripalveluja, niin miksi sitten monikulttuurisuus vaivaa sinua näin paljon? Mitä tarkoitat "suomalaisilla perinteillä" taikka "monikulttuurisuudella"? Monikulttuurisuus nimittäin on muokannut jo suomalaista kulttuuria aikalailla. Ruokakulttuurista esimerkkinä makaronilaatikko, joka mielletään suomalaiseksi, vaikka pasta onkin italialaista.
Kiitos jo etukäteen jos vaivaudut vastaamaan!
Yst. Terv.
Valentina K

16:57
Simo Grönroos Espoon kaupunginvaltuustoon 2012
Terve Valentina,
Kulttuurista täytyy ensimmäisenä leikata koska se ei ole niin tärkeä asia kuin terveydenhoito tai koulut. Minulla on niin pessimistinen näkemys talouden tilasta, että kaikesta joudutaan joka tapauksessa leikkaamaan.
Suomalaisen kulttuurin puolustamisella en tarkoittanut sitä, että kulttuuriprojekteihin pitäisi laittaa lisää rahaa vaan sitä, että esimerkiksi joulujuhlat ja suvivirren laulaminen säilytettään kouluissa, eikä lähdetä poistamaan suomalaisuuteen liittyviä asioita koska niiden pelätään loukkaavan eri uskontoihin kuuluvia maahanmuuttajia. Ei kyseisiin juhliin ole kenenkään pakko osallistua, mutta ei niitä saa kieltää monikulttuurisuuden takia. Jos itse muuttaisin ulkomaille niin minulle ei tulisi mieleenikään vaatia kyseistä yhteiskuntaa luopumaan tavoistaan minun takiani - maassa maan tavalla.
Ihan oikeassa olet tuossa että kulttuuri elää kokoajan, mutta ei meidän tule silti lähteä suin päin luopumaan tavoistamme maahanmuuton seurauksena.
t. Simo

No comments:

Post a Comment