Wednesday, 14 November 2012

Piimäinen maustekakku

Joulu tulee! Ihana uutinen kaikille ruokafriikeille ja huono uutinen laihduttajille. En osaa odottaa lahjoja tai joulukuusta. Joulussa parasta on perhe, suku ja RUOKA! Vaikka jouluun onkin vielä reilu kuukausi, niin reseptejä voi jo kaivaa esille:) Kun ulkona on kylmä, niin maustekakku lämmittää mieltä ja kehoa.

The christmas is coming! Wonderful news for food freaks and not so wonderful for slimmers. I don't care much for the presents or for the christmas tree. The main things in chrismas are family, relatives and FOOD!
Even thou there is still more than a month left you can still start look for the recipes. When it's cold outside, a condiment cake makes your body and mind feel warm. 

Tämän perinteisen ohjeen äitini löysi netistä. Hän ei muistanut miltä sivulta tai tekijää joten en valitettavasti voi antaa kunniaa ohjeen tehneelle taiturille. Tämä ohje taas kuuluu niihin ihaniin "sekoita ja paista" ohjeisiin joissa ei tarvitse edes osata vatkata kananmunaa.

My mother found this original recipe from the internet. She couldn't remember the page or creater so I cannot give honour to the person. This recipe belongs to those lovely "mix and bake" recipes.

Piimäinen maustekakku:

6dl Vehnäjauhoja/ Wheat flour
2 tl ruokasoodaa/ baking soda
2 dl sokeria/ sugar
3 munaa/eggs
3 dl piimää/ sour milk
2 dl tummaa siirappia/ dark syrup
1tl neilikkaa/ carnation
1tl inkivääriä/ ginger
1tl kanelia/cinnamon
1tl pomeranssikuorta/ Pomerance peal

175C/ 60 minBon Appétit!

Valentina K

No comments:

Post a Comment