Saturday, 8 December 2012

6. joulukuuta

 Jebouu! Pieni mutta sitäkin tarvitumpi hermoloma vietetty. Yksi poissaolopäivä koulusta ja valitettavasti parin viikon mittaunen bloggaustauko. Iltapuvun ompelu, koeviikko ja muun elämän pyörittäminen vaatii välillä todella paljon. Nyt on onneksi levännyt olo. Seurakuntamme nuorisopastori Marianna suunnitteli ja toteutti yhdessä nuorten kanssa ylellisen itsenäisyyspäivä juhlan. Rakastan pukeutumista, hyvää musiikkia ja vieläkin parempaa seuraa niinpä minulle, juhla oli yksi koko vuoden kohokohdista.

    Unelmamekossani on avara selkä ja merenneitohelma. En löytänyt mistään tarpeeksi omannäköistä mekkoa, joten aloitin sen tekemisen äitini ja tätini kanssa. Perustylsän mekkokaavan muuntaminen unelmamekoksi aiheutti ainakin kyyneleitä, purkaamista ja lyhyitä yöunia. Viimein juhlapäivän aamuna saimme mekon valmiiksi ja olin todella tyytyväinen. Seuraavan iltapuvun tekemisen aloitan ainakin 4kk ennen h-hetkeä.

Itsenäisyys on todella hieno asia, mitä en varmasti osaa ikinä arvostaa tarpeeksi. Ilmainen koulu, sosiaaliturva ja tuplaikkunat ovat vain osa sitä hyvinvointia, mihin itsenäinen Suomi on ponnistanut vaikeuksien kautta. Kahden kulttuurin perheessä kasvaneena itsenäisyyspäivä on vilahtanut monena vuonna ohi ilman sen kummempia pohdiskeluja. Ehkä se oikea itsenäisyys on sitä, että arvostaa ja rakentaa Suomea päivittäin huomaamalla niitä, joilla ei mene niin hyvin ja maksamalla veroja, jotta kaikilla olisi mahdollisuus parempaan huomiseen.

Upea koristelu loi juholatunnelmaa

Kankaat Eurokangas

Hyvää Itsenäisyyttä!


Valentina K

No comments:

Post a Comment