Sunday, 28 October 2012

Food and Good living;)

Torstaina kaverini Inkeri soitti ja kysyi  lähtisinkö hänen kanssaan ruoka- ja viinimessuille. Tällaisen ruokafriikin kuin minä ei tarvinnut kauaa miettiä. Olen aikaisemmin käynyt messukeskuksessa Maatalousmessuilla ja Muoti- ja Kauneusmessuilla. Edellisten perusteella toivoin ruokamessuilta uusia "keksintöjä" ja ideoita omaan ruoanlaittoon. Matkaan tarttui pari chorizo makkaraa ja niskakipu kameran ja koululaukun kantamisesta.

On Thursday my friend Inkeri asked me if I would go to food & Vine exhibition with her. For a food freak like me it didn't take too long to answer. I have visited Agriculture exhibition and Fashion& Beauty exhibition a couple a years ago. On the basis of previous I expected new innovations and ideas for my own cooking. What I I found a couple of chorizo- sausages and a shoulder pain because of carrying so many things with me.

Messukeskukseen on onneksi helppo löytää julkisilla. Se sijaitsee pasilassa ja näkyy hyvin junan ikkunasta. Samalla lipulla pääsee myös Kirjamessuille, josta löysin aarteen. En vielä vuoden ranskan opiskelun jälkeen ole omistanut suomi-ranska sanakirjaa, kiitos google translator:n. Messuilla olinkin sitten piste josta sai uusia kirjoja hintaan 2€, ja mitäs siellä komeilikaan? No ranska-suomi sanakirja (ovh.43€) ostin sitten kaksi 
joista toinen päätyi ranskaa lukevalle isälleni. Kaksi sanakirjaa yhteensä 4€, ei ollutkaan turhaa käydä myös kirjamessujen puolella!

Fortunately it's easy to find to the exhibition center. It's located in Pasila and it can be seen from the train. We were available to see the Book- exhibition with the same ticket, where were many books for sell only for 2€. I found a finnish-french dictionary that I really needed. I bought two pieces, the other one for my dad who also studies french. Not a bad price at all!

Messujen jälkeen lähdin seikkailemaan kohti Mellunmäkeä, jossa espanjalaisilla kaverillani Irenellä ja Emiliolla oli tuparit. Espanjalaisista tiedän sen verran, että he rakastavat erilaisia makkaroita joten messuilta löytynyt chorizo oli täydellinen "tuparilahja". Ihan vinkkinä, että chorizoa voi suomessa ostaa mm. Lidlistä, vaikkakin parhaat makkarat löytyvät tietenkin Espanjasta. Myös sen muistin, että espanjalaiset tarjoavat aina hyvää syötävää ja oikein muistin :) . Tupareissa oli monenmaalaisia vieraita. Latinoja, amerikkalaisia, afrikkalaisia, suomalaisia, espanjalaisia ja yksi belgialainenkin, niimpä pääsinkin puhumaan espanjaa, ranskaa englantia ja suomea. Tunnelma oli hilpeä ja illan aikana ehti tustumaan moniin uusiin ihmisiin.

After seeing the exhibition I left to Mellunmäki, where my spanish friends Irene and Emilio had a house- warming party.About spanish people I know at least two things for sure: They love chorizo and they always have good food on parties. That made chorizo a perfect housewarming "gift". There were people from many countries. Latins, americans, africans, finns, spanish people and even one belgian too, so I could practice my spanish, french, english and finnish. The atmosphere was nice and during the evening I got to know a lot of new people.

Potatoes transforming into chips in front of our eyes.

Karkkihirviö Inkeri <3/ Candy monster Inkeri <3

Kuva
Party party! Brazil, Congo, Colombia, Belgia  & Spain:)


Cheers!

Valentina KNo comments:

Post a Comment