Thursday 15 November 2012

Patacones


Heipparallaa! Blogin ulkoasu on taas kerran muuttunut vähäsen. Ehkä joku päivä saan sen niin kivaksi että jaksan kauemmin katsella. Käyn lukiossa kurssia nimeltä Global Me, jonka opettajat tulevat eri maista. Kurssin ideana on puhua englantia ja oppia kaikenlaista markkinataloudesta ihmisoikeuksiin. Me oppilaat saimme idean valmistaa erilaisia ruokia ja syödä yhdessä. Opettajat innostuivat niin paljon, että kutsuivat meidät kaikki heidän luokseen.

Hello! The look of by blog has changed a bit. Again. Maybe some day it'll be so cool that I would stand it longer. I'm taking a course called Global Me in my highschool, the teachers come from different lands. The idea of the course is to speak english learn global things from market economy to human rights. The students got an idea of preparing different kinds of foods and eating together. The teachers got so excited that they invited us to their home for picnic.

Illan menu oli sushista metripizzaan. Itse mietin kauan, mikä ruokalaji olisi muille uutta ja helppoa naposteltavaa. Pohdinnan tulos on nimeltään patacones. Se on vihreästä keittobanaanista valmistettava suolainen "läpyskä". Maku muistuttaa ranskalaisia perunoita, mutta vielä paljon parempi. Vinkki: Keittobanaaneja saa helsingissä Hämeentien alkupäästä olevista etnisistä marketeista. Jotta maku olisi suolainen eikä makea, niin niiden on ehdottomasti oltava vihreitä.

The menu of the evening contained from sushi to pizza. I was thinking a long time which dish will be new for the others and easy to eat. The result called patacones. It's a flat "bread" made out of green plantain. A tip:
you can find plantains in helsinki on the ethnical stores of Hämeentie. To have a good salty taste, the plantains need to be really green.

En tajunnut ottaa kuvia joka vaiheesta joten etsin reseptin netistä:
I didn't take photos from all the steps, so I found a resipe from the internet:
http://laylita.com/recipes/2008/06/30/patacones-or-tostones/
Lyhyesti: Paloittele, paista, litistä ja paista :)





Don't be afraid to try!


Valentina K








No comments:

Post a Comment